Dan de tiener eenzaamheid is gevaarlijk?

Eenzaamheid is een nogal pijnlijk gevoel voor veel volwassenen, en tiener eenzaamheid is dubbel perfect. Waarom gebeurt dit, wat kan de gevolgen zijn en hoe de situatie kan worden verholpen?? De psycholoog vertelt.

Het punt is niet alleen dat de emoties in puberTat bijzonder sterk worden overweldigd, maar ook dat door de reflectie in de ogen van leeftijdsgenoten een zelfbeeld van een tiener grotendeels wordt gevormd. De weigering van gewrichtsactiviteit is zeer gewond en meningsverschil wordt gezien als afwijzing.

Isolatie en moeilijkheden op lange termijn bij het opbouwen van sociale banden moedigen een tiener aan om te zoeken naar een uitweg uit deze situatie. Soms is deze “output” voor een kind alcohol, gokken of drugs. Dit zijn allemaal verschillende soorten afhankelijkheid die onvermijdelijk leiden tot nog grotere problemen.

Het succes van een persoon op elk gebied van het leven hangt af van het vermogen om relaties op te bouwen en te communiceren

Scheiding maakt het niet mogelijk om te leren hoe ze conflicten kunnen oplossen, zich kunnen laten gelden, zich aanpassen aan nieuwe teams, jezelf presenteren, interessant en nuttig zijn.

In de adolescentie vervagen ouders naar de achtergrond. De focus van de aandacht rent op leeftijdsgenoten. Hoe communicatie zal plaatsvinden, zal de basis leggen voor het vermogen om een ​​dialoog op te bouwen met mensen in de toekomst. Het is belangrijk voor tieners om te praten over hun innerlijke wereldgenoten, om hun goedkeuring en acceptatie te ontvangen. Dus het mechanisme van zelfkennis werkt.

“Repareer ons kind!”

In 90% van de gevallen wordt het probleem van eenzaamheid van tieners geassocieerd met familierelaties.

Hier zijn slechts enkele redenen die het zelfvertrouwen van het kind kunnen beïnvloeden en problemen kunnen veroorzaken in zijn communicatie met collega’s:

conflicten tussen ouders, geweld in het gezin;

Gebrek aan vertrouwen bij mama en papa;

Overmatige kritiek op volwassenen;

Wanneer ze contact opnemen met een psycholoog, willen sommige ouders dat een specialist het probleem van kinderen oplost zonder hen te betrekken bij therapie. Ze realiseren hun verantwoordelijkheid niet bij de vorming van moeilijkheden bij het jongere familielid. Hun taken zullen de psycholoog doorsturen.

Eens kwamen een moeder en een 15-jarige dochter naar me toe op een afspraak: ‘Mijn dochter heeft geen vrienden. Klasgenoten communiceren met elkaar buiten de school, en ze zit de hele dag thuis. We kijken naar een film met haar, lezen, ik help haar lessen te geven. Maar het is erg bezorgd dat ze constant ogen op een natte plek heeft. “.

Het meisje zelf zei dat haar beste vriendin moeder is. Maar dit lost het probleem van gapen niet op in het gevoel van leegte. De gedachte komt niet uit mijn hoofd dat niemand het nodig heeft, is niet interessant. Er is nog een verjaardag gekomen en er is niemand om het mee te vieren. En dit was een gevoel van nutteloosheid en waardeloosheid. Mam vertelt haar dochter dat je alleen maar vrienden moet gaan maken, maar hoe je een persoon in de geest kunt vinden, legt niet uit, legt niet uit.

De 15 bewezen manieren voor vrouwen om zelf thuis opgewonden te raken eerste relatie, de eerste verbinding met mensen in de baby gebeurt echt met zijn ouders. Er is een genegenheid die de rest van zijn leven beïnvloedt.

Adolescentie – Een periode waarin de betekenis van het team en de relaties met collega’s sterk toeneemt

Er is een verlangen naar onafhankelijkheid en onafhankelijkheid, zelfvertrouwen wordt gevormd. Het gezag van de volwassene vervaagt op de achtergrond. Hoe actiever en verzadigder, hoe meer de tiener de betekenis erin ziet. Plannen voor de toekomst zijn. Maar als de moeder het kind overdreven betuttelt, treedt emotionele wurging op.

Ik probeerde mijn moeder over te brengen dat haar invloed op de dochter sterker is dan zij lijkt. Onze dialoog zag er zoiets uit:

– Ik zie hoe je van je dochter houdt, veel met haar of voor haar doet. Op jongere leeftijd hielp het. En nu vertelt je buitensporige bezorgdheid mijn dochter dat ze het niet kan omgaan zonder jou, ze kan geen vrienden zelf vinden, ze is hulpeloos. Je moet opzij gaan, lost haar problemen voor haar dochter niet op. Hulp betekent niet dat het voor haar doet.

– Ik denk dat je overdrijft. Het gaat niet om mij. Dit kan niet uit het huis worden verdreven. Als ik geen bord op adem zou zetten, zal ze honger hebben. Ik zal de lessen niet controleren, het zal zeker iets vergeten en een slechte beoordeling hebben. Ik heb het naar je gebracht, je zult haar overtuigen dat ze verantwoordelijk is voor alles, niet voor haar moeder. Ik heb geen problemen.

We kwamen tot stilstand. Moeder wilde het educatieve model niet in twijfel trekken. Kristina leed vanwege haar hyperopeca, hing af van vriendschap met haar moeder. Maternale liefde heeft alles vervangen. Ze gaf geen vrienden en gemeenschappelijke interesses. Vanaf hier had het meisje een gevoel van volledig vacuüm: er is een moeder, en er is niets meer. Er was een gevoel dat mijn moeder haar problemen oploste vanwege een symbiotische fusie met haar dochter.

Maar zelfs in zo’n moeilijke situatie om het probleem op te lossen is mogelijk.

Wat kan een tiener doen??

De eerste stap van zelfhelp is het bewustzijn van de oorzaken van eenzaamheid.

In het geval van Christina was de eerste gebeurtenis, die leidde tot problemen in communicatie, een Guardian Moeder en een sterke symbiotische connectie met haar.

We hebben drie richtingen toegewezen in therapie:

Correctie van zelfbewustzijn en zelfvertrouwen

De stabiliteit van eenzaamheid wordt verklaard door het feit dat Christina niet begreep hoe te communiceren met haar collega’s en welke reacties van hen te verwachten. Om te begrijpen wie een vriend kan zijn, moet je bedenken wat hun eigen kwaliteiten de juiste mensen kunnen aantrekken. Denk dan na: wat hen afstaat van communicatie?

De vorming van nieuwe gedragsvaardigheden

Tot op dit moment is het meisje nooit eerst begonnen met het gesprek. Heeft collega’s nergens naar gevraagd, heeft hen niet gevraagd om te helpen. Ze “was vrienden” alleen met haar moeder. Alle veranderingen in gedrag zullen zeker van invloed zijn op de mogelijkheid om vrienden te maken.

Zoek naar like -Meding People

Verder begon mijn jonge cliënt te werken om uit de hechtenis van de moeder te komen en eindelijk de emotionele navelstreng af te snijden. Ze vond plaatsen waar collega’s ‘rondhangen’ met vergelijkbare interesses: ik heb me aangemeld voor lessen over yoga, ging naar de kunststudio, werd een vrijwilliger in de dierentuin. Ze definieerde duidelijk haar interesses en begon bewust te zoeken naar mensen die ze delen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *